KMETIJSTVO

Dijaki/dijakinje:

  • spoznajo različne oblike kmetijstva z vidika razvoja in intenzivnosti ter razložijo Vzroke za njihov nastanek;
  • vrednotijo rabo tal na izbranih primerih;
  • si pridobivajo pozitiven odnos do pomena kmetijstva za oskrbo s hrano in surovinami ter ohranjanje kulturne pokrajine;
  • opazujejo pokrajino in iz nje razberejo prvine, ki so funkcijsko povezane s kmetijstvom;
  • raziskujejo okoljske probleme intenzivnega kmetijstva in okoljske probleme z vidika vpliva narave ter negospodarnega ravnanja z njo;
  • ob izbranih primerih ovrednotijo pomen kmetijstva za oskrbo ljudi s hrano in surovinami.

 

Poljedelstvo in vinogradništvo kot kmetijski panogi (Kozjansko) (Foto: A. Polšak)

Naloga:

Dijak/dijakinja prebere ustrezna poglavja v učbeniku, pregleda gradivo in:

  • odgovori na vprašanja ter reši naloge na delovnem listu;
  • izpolnjen delovni list v različici *.doc, *.pdf, ali *.jpg odloži v spletno učilnico, e-listovnik ali ga po e-pošti pošlje učitelju. Opravljeno nalogo lahko predstavi prek videokonference;
  • glede na merila lahko samovrednoti izdelek in ugotovi, katere druge vire bi še uporabil in kako bi se morebiti drugače učil, da bi bolje ali hitreje dosegel/dosegla cilje.

 

 

Tematski sklop Delovni listi Viri in strategije

Pričakovani dosežki/

rezultati in merila

 Kmetijstvo Delovni list Viri Dosežki